Nord-Norsk Mesterskap NNM

Submitted by
Antonie Cappelen
Publisert
21. oktober 2021
Image

Endelig fikk vi arrangert NNM i Bodø igjen!
Helgen 15.-17. oktober 2021 arrangerte Salten Taekwon-Do Klubb Nordnorsk Mesterskap i Bodø. Ett år på overtid.


Arrangørklubben hadde på forhånd forventet vesentlig færre deltakere enn normalt, på grunn av smittevernsrestriksjoner og begrenset reiselyst blant landsdelens utøvere. Prognosene fire uker før mesterskapet bekreftet antakelsene, og varslet lav deltakelse fra de fleste klubbene. Deltakerhotellet ble varslet om at det nok ville bli reservert langt færre rom enn varslet, og at bankettmiddagen kunne gjennomføres på et mindre rom. Salten Taekwon-Do Klubb markerte også 25 års jubileum denne helgen, og i den anledning var Grand Master Per Andresen, 9. Dan, invitert til Bodø. Forsiktig ble han nå informert om at det kunne bli «litt» få deltakere denne gangen. Litt for å dempe forventningene.

Og så ble Norge åpnet igjen, og de fleste smittevernstiltakene opphevet. Treninger kunne nå gjennomføres som normalt uten avstands- og berøringsbegrensinger. Dette medførte også at flere meldte seg på mesterskapet i siste liten. Igjen måtte hotellet varsles. Det blir visst flere enn forventet likevel!

Da mesterskapet åpnet lørdag morgen med oppstilling og hilsning, var det nok mange som kjente at det presset litt på bak øynene. Følelsen av igjen å se et idrettsgulv fylt med hvitkledte utøvere i fine rekker kan ikke beskrives. Det er lenge siden sist. Altfor lenge. Gamle konkurrenter, men venner utenfor ringen, kunne igjen gi hverandre en klem og takke for sist. Og tenke litt ekstra over når «sist» egentlig var. Smil, latter og glede kunne ses og høres over hele idrettshallen.

Totalt 91 deltakere fra 13 klubber, i tillegg til dommere, coacher og lagledere. Det er ikke langt unna deltakerantallet på forrige NNM i Bodø i 2017. Og svært mye bedre enn forventet.

Men så var det alvor. Nå skulle det jammen konkurreres, og kampen om de gjeveste prisene begynne.

Gjennomføringen av mesterskapet gikk uten store utfordringer. Og til tross for en stor mengde kamper som strakte seg fra kl 09.00 til 17.00 med påfølgende medaljeseremoni, holdt tidsplanen overraskende godt. Det hele ble overvåket av dommerkorpset, med Master Odd Arne Larsen, 7. Dan,  i spissen. Godt oppbakket av Grand Master Per Andresen. Blant dommerne var også Master Kent Tore Skagen, 7. Dan, fra Kirkenes. Ca kl 17.30 kunne deltakerne forlate Nordstrandahallen for å gjøre seg klare til kveldens bankettmiddag.

130 personer var samlet til en utmerket middag på Quality Ramsalt Hotell, som også var valgt som utøverhotell for mesterskapet.
Under banketten ble mesterskapets bestemannspriser utdelt, i tillegg til prisen for beste klubb.
Beste klubb under NNM 2021 ble Hadsel Taekwon-Do Klubb, etterfulgt av arrangørklubben Salten Taekwon-Do Klubb og med Manndalen UIL-Kampsport på tredje plass.

Medaljeoversikt:

Medaljeoversikt

 

Søndag 17. oktober ble det arrangert jubileumstreningssamling for Salten Teakwon-Do Klubbs høyest graderte utøvere ved Grand Master Per Andresen, bistått av Master Odd Arne Larsen og Master Kent Tore Skagen. Alle tilreisende utøvere ble også invitert. Totalt deltok 88 utøvere på samlingen.
Samlingen ble innledet med en oppsummering av Salten Taekwon-Do Klubbs historie siden oppstart 11. april 1996 av klubbens styreleder.
Dagen ble avsluttet med jubileumskake og kaffe.


Etter halvannet år med arrangementstørke og mer eller mindre treningsdvale, var det befriende og motiverende å kunne samles på et slikt arrangement igjen.

Nå gleder vi oss bare til neste gang!


Salten Taekwon-Do Klubb

27

6

49

53